1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sinopec’ten doğal gaza 31 milyar dolar yatırım

Sinopec’ten doğal gaza 31 milyar dolar yatırım

Çinli enerji şirketi Sinopec, doğal gaz üretimini iki katına çıkarmak için önümüzdeki 5 yıl içinde 30,9 milyar dolar yatırım yapacak. 

Sinopec’ten doğal gaza 31 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi Sinopec, doğal gaz üretimini iki katına çıkarmak için önümüzdeki 5 yıl içinde 30,9 milyar dolar yatırım yapacak. 

Çin’in iklim hedefleri kapsamında enerji sektöründe başlattığı geniş kapsamlı çalışmalar enerji şirketlerini harekete geçirdi. Çin kamu şirketi China Petroleum & Chemical Corp (Sinopec), doğal gaz alanındaki çalışmalarını iki katına çıkarma hedefiyle, önümüzdeki beş yıl içinde 30,9 milyar dolar tutarında yatırım yapmayı öngörüyor. 

DOĞAL GAZ TİCARET HACMİ 100 MİLYAR M3’E ÇIKARILACAK

Şirketin doğal gaz bölümü baş mühendisi Mou Haiyong, bu noktada amacın, doğal gaz ticaret hacminin, 2025 yılına kadar, 44,5 milyar metreküpten 100 milyar metreküpe çıkarılması olduğunu belirtti. Güney Sudan, Gabon, Angola, Güney Afrika, Nijerya gibi birçok ülkede petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Şirket, bu amaca ulaşma doğrultusunda salt doğalgazla ilgilenen bir şube veya bir yan şirket oluşturacak. 

Bu açıklama, tam da Çin hükümetinin enerji şirketlerine karbondioksit emisyonlarını azaltmak için acil çözümler arayıp bulmaları gerektiği talimatını verdiği bir süreçte gerçekleşti. Önemli ölçüde sera gazı emisyonu yapan ülkelerden bir olarak Çin için bu yönelim, hele de ülkenin iklim değişikliğine ilişkin olarak verdiği taahhütler ışığında çok büyük bir önem kazanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler