1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sinop’ta depolamalı rüzgar santrali kurulacak

Sinop’ta depolamalı rüzgar santrali kurulacak

Temo Elektrik, 650 milyon TL yatırımla Sinop’ta 50 MW kurulu gücünde Çattepe Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Sinop’ta depolamalı rüzgar santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Sinop’un Boyabat ve Gerze ilçeleri sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde Çattepe Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulacak. 

Sinop İli, Boyabat İlçesi, Çattepe, Çukurhan ve Darıözü Köyü ile Gerze İlçesi Hıdırlı Köyü sınırları içerisinde Temo Elektrik Enerji Üretim Pazarlama Ticaret AŞ tarafından 50 MW kurulu gücünde Çattepe Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

650 milyon TL değerindeki proje kapsamında her biri 5 MW kurulu gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Bu kurulu güç ile yılda toplam 200 milyon kWh/yıl elektrik üretimi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında 50 MWh kurulu güce sahip olacak Elektrik Depolama Tesisi kurulacak. Tesiste Lithium İyon batarya sistemi kullanılacak.

Üretilecek enerji 154 kV Hamsi RES – Boyabat TM EİH’ya girdi-çıktı bağlantısı ile başta Sinop İli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler