1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sinop’ta nükleerin elektriğini Japonlar satacak

Sinop’ta nükleerin elektriğini Japonlar satacak

Enerji Günlüğü - Japon şirketi Itochu Corp, Sinop’ta inşaa edilmesi planlanan nükleer enerji santralinde elektrik satışına katılacağını açıkladı....

Sinop’ta nükleerin elektriğini Japonlar satacak

Enerji Günlüğü - Japon şirketi Itochu Corp, Sinop’ta inşaa edilmesi planlanan nükleer enerji santralinde elektrik satışına katılacağını açıkladı. Nikkei gazetesinin haberinde japon şirketinin bazı diğer ülkelerden şirketlerle bu nükleer tesis için ortak bir operasyon şirketi kuracağı ve bu şirkete 65 ila 75 milyar yen yatırım yapacağı ifade edildi.

 

Itochu reaktörden elde edilen elektriğin satışı için Fransız GDF Suez SA VE Türkiye'nin resmi elektrik dağıtım şirketi ve diğer bazı firmalarca ortak olarak fonlanan bir şirket oluşturacak. Yeni oluşturulacak şirket elektrik dağıtımı konusunda 20 yıllık bir sözleşmeye sahip olacak.

Japon Mitsubishi Heavy Industries Ltd. ve Fransız Areva SA Türkiye'de nükleer enerji kurulumu ihalesini kazanmıştı. Buna göre söz konusu şirketler Sinop'ta 4 nükleer reaktör inşa edecek. Bu reaktörlerden ilki 2023 yılında enerji üretimine başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler