1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan Rus gazını aynı fiyattan almaya devam edecek

Sırbistan Rus gazını aynı fiyattan almaya devam edecek

Rusya, yıl sonunda anlaşması sona eren Sırbistan’a sözleşme bitiminden sonraki altı ay için doğal gaz fiyatını değiştirmeden 1000 metreküp başına 270 dolardan satacak.

Sırbistan Rus gazını aynı fiyattan almaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Rusya, yıl sonunda anlaşması sona eren Sırbistan’a sözleşme bitiminden sonraki altı ay için doğal gaz fiyatını değiştirmeden 1000 metreküp başına 270 dolardan satacak.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Rusya'nın Sırbistan gazını önümüzdeki altı ay içinde 1000 metreküp başına 270 dolarlık mevcut fiyattan satmaya devam etmeyi kabul ettiğini söyledi.

Şubat ayı sonuna kadar 13 milyon metreküp, Mayıs-Haziran aylarında ise 4-5 milyon metreküp doğalgaza ihtiyaç duyduklarını belirten Vucic, Putin'e ile gaz tedarik esnekliğinin yanı sıra, bu altı ayda gaz hacimlerinde bir artış üzerinde de anlaştıklarını kaydetti. Vucic, Rusya ile imzalayacakları uzun vadeli yeni anlaşmanın ayrıntılarını ise anlaşma imzalanana kadar dile getiremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Sırbistan devletine ait doğal gaz sağlayıcısı Srbijagas ile Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom arasındaki sözleşme bu yıl sonunda sona eriyor. Bu sözleşmeye göre Sırbistan, piyasa fiyatının 1.000 Dolar olduğu bir zamanda 1000 metreküp doğalgaz için 270 dolar ödüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler