1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sırbistan ve Macaristan’dan yeni petrol boru hattı anlaşması

Sırbistan ve Macaristan’dan yeni petrol boru hattı anlaşması

Macaristan ve Sırbistan hükümetleri, Macaristan-Sırbistan petrol boru hattının inşası ve ortak bir gaz ticaret şirketi kurulması için bir anlaşma imzaladılar.

Sırbistan ve Macaristan’dan yeni petrol boru hattı anlaşması

Enerji Günlüğü - Sırbistan ile Macaristan arasında yılda 5,5 milyon ton kapasiteli petrol boru hattı inşa edilmesi için mutabakat zaptı imzalandı. 

Macaristan ile Sırbistan, iki ülke arasında Belgrad'ın Druzhba boru hattından Rus petrolü almasını sağlayacak bir boru hattı inşa edilmesi için mutabakat zaptı imzaladılar. Mutabakat zaptı Sırbistan'ın Subotica kentinde Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve Sırbistan Enerji Bakanı Dubravka Djedovic arasında imzalandı. 

Mutabakat Zaptı uyarınca, Sırbistan'ın Transnafta şirketi ile Macar petrol ve gaz şirketi MOL Group arasında boru hattı inşaatı için bir anlaşma imzalanacak. Sırbistan'ın arz kaynaklarını ve rotalarını çeşitlendirmesine yardımcı olması beklenen yeni petrol boru hattının kapasitesi yılda 5,5 milyon ton olacak. 

Boru hattının Sırbistan bölümünün 157 milyon euroya (171,1 milyon dolar) mal olacağı tahmin ediliyor. Boru hattı, Selanik ve Durrës'e potansiyel bir uzantı ile Szazalombata-Alđe-Roske-Novi Sad güzergahı boyunca ilerleyecek.