1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan`ın doğalgaz sistemine AB ayarı

Sırbistan`ın doğalgaz sistemine AB ayarı

Enerji Günlüğü - Sırbistan'ın kamu doğalgaz tekeli Srbijagas, Avrupa Enerji Topluluğu işbirliğiyle yeniden yapılandırılacak.Sırbistan'ın AB ile uyumunun...

Sırbistan`ın doğalgaz sistemine AB ayarı

Enerji Günlüğü - Sırbistan'ın kamu doğalgaz tekeli Srbijagas, Avrupa Enerji Topluluğu işbirliğiyle yeniden yapılandırılacak.

Sırbistan'ın AB ile uyumunun geliştirilmesi önündeki engellerden biri olan enerji alanında bir adım atılıyor. Avrupa Enerji Topluluğu bir açıklama yaparak, Sırbistan Enerji ve Madencilik Bakanlığı ile Srbijagas'ın yeniden yapılandırılması eylem planı üzerinde anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Anlaşma, Avrupa Enerji Topluluğu'nun Sırbistan'ı bazı yaptırımlar uygulamakla tehdit etmesinin ardından gerçekleşti. Anlaşma olmaması halinde Sırbistan ile enerji faslı görüşmeleri donacaktı.

Sırbistan'ın kamu doğalgaz tekeli Srbijagas'ın yüz milyonlarca Euro'luk borcu bulunuyor. 20 Şubat'ta imzalanan anlaşma ile Srbijagas Mart ayında yasal bir şirket kurarak doğalgaz şebeke yönetimini ayıracak. Yeni şirketin de Mayıs sonuna kadar Sırbistan Enerji Dairesi'nden gaz iletim sistem işletmesi için lisans alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler