1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan’ın önceliği Güney Akım

Sırbistan’ın önceliği Güney Akım

Enerji Günlüğü - Sırbistan’ın Rusya büyükelçisi Slavenko Terzic Güney Akım Boru Hattı projesinin Sırbistan’ın ulusal önceliği olduğunu söyledi.Sırbistan’ın...

Sırbistan’ın önceliği Güney Akım

Enerji Günlüğü - Sırbistan’ın Rusya büyükelçisi Slavenko Terzic Güney Akım Boru Hattı projesinin Sırbistan’ın ulusal önceliği olduğunu söyledi.

Sırbistan’ın Rusya büyükelçisi Slavenko Terzic Cuma günü yaptığı açıklamada, Güney Akım Boru Hattı projesinin Sırbistan’ın ulusal önceliği olduğunu belirterek, Güney Akım’ın Sırbistan ayağının inşa çalışmalarının 2014 yılının sonunda başlayacağını belirtti.

Güney Akım’ın sadece Sırbistan için değil aynı zamanda Güney Avrupa için oldukça önemli bir proje olduğunu belirten Terzic, Bulgaristan’ın yaşadığı kararsızlığı da değerlendirerek, Bulgaristan’ın seçim sonuçlarını beklediğini ve ardından vereceği kararın Güney Akım’ın lehine olmasını umut ettiğini söyledi.

Terzic, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara Sırbistan’ın katılmayacağını da vurguladı.

2012 yılında yapımına başlanan Güney Akım’ın 2018 yılında tamamıyla faaliyete geçmesi planlanıyor. 63 milyar metreküp kapasiteli Güney Akım Rus doğalgazını Karadeniz’in altından Güney ve Orta Avrupa’ya taşıyacak.

Önceki ve Sonraki Haberler