1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Şirketlerden Avrupalı liderlere denizüstü RES çağrısı

Şirketlerden Avrupalı liderlere denizüstü RES çağrısı

Avrupa’nın iklim hedeflerini tutturabilmek için birkaç yıl içinde yılda 20 bin MW'den fazla denizüstü (offshore) rüzgar enerji kapasitesinin eklenmesi gerektiği kaydedildi.

Şirketlerden Avrupalı liderlere denizüstü RES çağrısı

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın denizüstü (offshore) rüzgar enerji sektörünün yeşil enerji hedefleri için yetersiz olduğunu vurgulayan şirketler, hükümet ihalelerinde enflasyona endeksli fiyat çağrısında bulundular.

Sektördeki Avrupalı ​​şirketler yaptıkları açıklamada, Avrupa'nın offshore yenilenebilir enerji endüstrisinin, hükümetlerin yeşil enerjiyi hızla genişletme hedeflerini yerine getirmek için yeterince büyük olmadığını ve hedefle uyumlu hale getirmek için politika desteğinde ve finansmanda bir sıçrama gerektiğini kaydettiler.

100’den fazla şirket ve endüstri grubunun bu ortak çağrısı, aralarında Almanya, Fransa ve İngiltere'nin de bulunduğu dokuz Avrupa ülkesinin liderlerinin, 2030 yılına kadar Kuzey Denizi'ndeki denizüstü (offshore) rüzgar kapasitesini dört kattan fazla artırma taahhüdü vermek üzere bugün Belçika'nın Ostend kentinde bir araya gelecek olması üzerine yapıldı.

Aralarında Shell, Orsted, Siemens Gamesa , National Grid ve Equinor'un olduğu şirketler, Avrupa'da denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kapasitesinin yıllık 7 bin MW olduğunu, hükümetlerin hedeflerine ulaşabilmeleri için birkaç yıl içinde yıllık 20 bin MW'nin üzerinde bir kapasiteyi devreye alır hale gelmeleri gerektiğini vurguladılar. 

Şirketler, Avrupa’nın yenilenebilir enerji bileşenleri üretimini genişletmek için hükümet ve AB fonlarının artırılması ve rüzgar santrallerini desteklemek için hükümet ihalelerinde enflasyona endeksli fiyat çağrısında bulundu. Şirketler ayrıca AB'yi Haziran ayında sona erecek olan elektrik üreticilerinin gelirleri üzerindeki üst sınırın uzatılmaması konusunda uyardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler