1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Şırnak Uludere'ye 20 MW'lık HES

Şırnak Uludere'ye 20 MW'lık HES

Enerji Günlüğü - Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarında, 20.185 MW büyüklüğünde Uludere Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurulacak. Kalebaşı...

Şırnak Uludere'ye 20 MW'lık HES

Enerji Günlüğü - Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarında, 20.185 MW büyüklüğünde Uludere Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurulacak. 

Kalebaşı Elektrik Enerji Üretim Anonim Şirketi tarafından Şırnak’ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi ve İnceler Köyü arası, Hilal Deresi ve Uludere (Boğaz Deresi) üzerinde, toplam kurulu gücü 20.185 MWe olan bir hidroelektrik santrali inşa edilmesi planlanıyor.  

Yatırım tutarı 77 milyon TL olarak hesaplanan projede Hilal deresi ve Uludere (Boğaz deresi) sularında birer adet regülatör yapısı inşa edilecek. Projenin arazi hazırlık (inşaat öncesi) ve inşaat aşaması 2 yıl olarak belirlendi.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI 

Uludere Regülatörü ve HES Projesi ile ilgili olarak Çevre Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası incelenerek uygun bulundu ve ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreçle ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler