1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şırnak ve Mardin`de petrol ruhsat uzatımı

Şırnak ve Mardin`de petrol ruhsat uzatımı

Enerji Günlüğü - Transatlantic Turkey Ltd. ve Selsinsan Petrol’ün ortaklaşa sahip oldukları Şırnak ve Mardin illeri sınırları içinde bulunan bir petrol...

Şırnak ve Mardin`de petrol ruhsat uzatımı

Enerji Günlüğü - Transatlantic Turkey Ltd. ve Selsinsan Petrol’ün ortaklaşa sahip oldukları Şırnak ve Mardin illeri sınırları içinde bulunan bir petrol arama ruhsatı iki yıl uzatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü petrol arama ruhsat süre uzatım kararını bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Transatlantic Turkey Ltd. ve Selsinsan Petrol Maden Organizasyon San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Şırnak ve Mardin illeri sınırları içinde % 50’şer hisselerle müştereken sahip bulundukları 49.937 hektarlık AR/SEL-TAT/4642 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatının süresinin, 10.10.2014 tarihinden itibaren bir defaya mahsus olmak üzere 10.10.2016 tarihine kadar iki yıl süre ile uzatılmasına karar verdi.

Müdürlük, şirketlerin 25.09.2014 tarihinde yaptıkları ruhsat uzatım başvurusunu inceleyerek 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit ettikten sonra, Yönetmeliğin Geçici 2’nci maddesinin 4’üncü fıkrasındaki durumdan dolayı intibak işlemleri yapılamayan arama ruhsatındaki yükümlülükler eksiksiz olarak yerine getirilmiş olduğundan, arayıcıların arama çalışmalarını tamamlamasına imkan vermek maksadıyla, AR/SEL-TAT/4642 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatının süresinin, 10.10.2016 tarihine kadar iki yıl süre ile uzatılmasına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler