1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Şırnak’ta etek tipi HES kurulacak

Şırnak’ta etek tipi HES kurulacak

Kaizen Enerji, Şırnak’ın Uludere ilçesi sınırları içinde toplam 3,5 MW kapasiteli etek tipi hidroelektrik santral kurup işletecek.

Şırnak’ta etek tipi HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Şırnak’ın Uludere ilçe sınırları içindeki Robozik Deresi’nde su tutmaya başlayan Musatepe ve Kavşaktepe Barajları’nın eteğine hidroelektrik santral kurulacak.

Şırnak İli, Uludere İlçesi sınırlarında Kaizen Enerji AŞ tarafından Musatepe Kavşaktepe Enerji Grubu projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Maliyeti 7 milyon TL’yi aşan proje kapsamında Robozik Dere üzerinde işletmede olan güvenlik ve enerji amaçlı Musatepe ve Kavşaktepe Barajları’ndan savaklanan sular santral binasına ulaştırılacak ve santral binasında türbinlenerek enerji üretilecek. Enerji üretiminden çıkan sular Robozik Dere yatağına verilecek.

Musatepe Barajı eteğine planlanmış olan santralde 2 adet Francis Türbin bulunacak ve santralin kurulu gücü 1,960 MW olacak. Kavşaktepe Barajı eteğine planlanmış olan santralde ise 1 adet Francis Türbin bulunacak ve santralin kurulu gücü 1,539 MW olacak. Böylece henüz su tutma aşamasında olan Musatepe ve Kavşaktepe Barajları eteğinde kurulacak olan etek tipi santralin kurulu gücü 3,499 MW olacak. 

Santrali yılda 20,353 GWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik mevcut 3,0 AWG kv TEİAŞ tarafından gösterilecek bağlantı noktasına bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler