1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şırnak’ta kaçak trafo operasyonu

Şırnak’ta kaçak trafo operasyonu

Enerji Günlüğü - Şırnak’ın Silopi ilçesinde tespit edilen 43 kaçak trafo, güvenlik güçleri eşliğinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ)...

Şırnak’ta kaçak trafo operasyonu

Enerji Günlüğü - Şırnak’ın Silopi ilçesinde tespit edilen 43 kaçak trafo, güvenlik güçleri eşliğinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ) ekipleri tarafından devre dışı bırakıldı.

Dicle EDAŞ, sorumluluk bölgesindeki güvenlik operasyonlarına rağmen kayıt dışı elektrik kullanımıyla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Dicle EDAŞ görevlileri, öncelikle trafo sahibi olan çiftçilere sayaç taktırarak kullandıkları elektriği kayıt altına almaları için sayaç taktırmalarını, bu sayede kullandıkları elektrikte ciddi indirim imkanı sağlayan kampanyaya dahil olmalarını istedi. İl genelinde tarımsal sulama kampanyası çerçevesinde anlaşma sağlanarak 326 tarımsal sulama trafosuna sayaç takan ve bunları kayıt altına alındı.

43 KAÇAK TRAFO TESPİT EDİLDİ

Ancak Dicle EDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü kaçak elektrik ile mücadele ekipleri, son olarak Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çiftlik köyünde tarımsal sulamada kayıt dışı kullanılan 43 adet kaçak elektrik trafosu belirlediler. Diğer müşterileri için kötü örnek teşkil eden ve bedeli tüm vatandaşlar tarafından ödenen kayıt dışı kullanıma son vermek için söz konusu 43 kaçak trafoya müdahale etme kararı aldı.  

SAHURDAN SONRA MÜDAHALE

Silopi Cumhuriyet Savcılığı, Dicle EDAŞ avukatlarının kaçak trafoları kullananlar hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine kayıt dışı trafolara el konulması yönünde karar verdi. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, trafoların toplanması sırasında güvenliğin sağlanabilmesi için İlçe Jandarma Komutanlığı’na da başvuruda bulunuldu. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ekipler sabah saat 04.00’da Çiftlik köyüne doğru yola koyuldu.

VİNÇ SAHİPLERİ VAZGEÇTİ

Güvenliği sağlamakla görevli 100 kadar jandarma da kobra tipi zırhlı araçlar ve toplumsal müdahale araçları (TOMA) ile ekiplere refakat etti. Daha önce kaçak trafoların alınması için kiralanan vinçlerin sahipleri son anda vazgeçince, kaçak trafolara önceden planlandığı gibi yerlerinden sökülmek suretiyle el konulamadı. Ancak, alınan güvenlik önlemleri arasında trafolara enerji sağlayan tüm iletkenler ekipler tarafından kısa sürede bağlantı yerlerinden kesilerek toplandı. Böylece kaçak trafolara elektrik enerjisi gitmesi engellenmiş oldu.

ÇİFTÇİLER BAŞVURU YAPTI

Silopi’de gerçekleştirilen trafo operasyonunun ardından enerjileri kesilen bir çok çiftçi, Dicle EDAŞ’a başvuruda bulunarak, Tarımsal Sulama Kampanyası’ndan yararlanarak sayaç taktırmak istediğini bildirdi. Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü yetkilileri, başvuruda bulunan çiftçilerin kullandığı trafolara sayaç takmak suretiyle indirimli elektrik kullanma imkanından yararlanacakları kampanyaya dahil edildiklerini bildirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler