1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Şırnak’ta kömür üretilecek

Şırnak’ta kömür üretilecek

Yılpa Nakliyat, Şırnak’ta bulunan kömür ocağında yılda 250 bin ton kömür (asfaltit) üretecek.

Şırnak’ta kömür üretilecek

Enerji Günlüğü - Yılpa Nakliyat, Şırnak’ta bulunan kömür ocağında yılda 250 bin ton kömür (asfaltit) üretecek.

Şırnak İli, Merkez İlçesi, Kırmızıtepe Mevkii, 201600221 sicil nolu ruhsat sahası sınırları içerisinde Yılpa Nak. İnş. Gıda Paz. Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından “Sondaj Yöntemi İle Maden Arama, Kömür (Asfaltit) Ocağı İşletmesi ve Kömür Sıvılaştırma Tesisi” kurulması planlanıyor.

Yaklaşık 900 bin lira değerindeki proje kapsamında işletilmesi planlanan Kömür (Asfaltit) Ocağında açık işletme yöntemi uygulanarak yılda 250.000 ton/yıl kömür (asfaltit) üretilecek. Yıllık kapasite doğrultusunda ocağın ömrü yaklaşık 418 yıl olarak hesaplanıyor. 

SIVI YAKIT DA ÜRETİLECEK

Sahada üretim faaliyetleri, açık işletme yöntemlerinden basamaklarda delme-patlatma ile gerçekleştirilecek olup ocak sahasından alınan kömür (asfaltit) kamyonlara yüklenecek müşteri talepleri doğrultusunda satışa sunulacak. Yıllık üretilecek kömürün 50.000 tonu proje alanı içerisinde kurulacak olan kömür sıvılaştırma tesisine beslenecek. Bu kapsamda üretilecek sıvı yakıt arz talep doğrultusunda satışa sunulacak.

Asfaltit ısıl değeri yüksek, içinde nadir mineraller bulunan ve katı yakıt olarak kullanılmakla birlikte, sentetik petrol üretimine elverişli hammaddelerdir.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler