1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Şırnak’taki kömür ocağında kapasite artışı

Şırnak’taki kömür ocağında kapasite artışı

Şırnak ili Uludere ilçe sınırları içinde bulunan kömür ocağında üretim sahası genişletilecek. Kömür üretimi de yılda 180 bin tondan 300 bin tona çıkarılacak.

Şırnak’taki kömür ocağında kapasite artışı

Enerji Günlüğü - Şırnak’ın Uludere ilçesinde işletilmekte olan kömür ocağının üretim kapasitesi yılda 120 bin ton arttırılacak.

Şırnak İli, Uludere İlçesi’nde işletilmekte olan 63916 ruhsat numaralı alandaki kömür ocağında Mustafa Encü tarafından kapasite artışı planlanıyor. Proje değerinin 2 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Proje kapsamında kömür ocağının üretim kapasitesi yılda üretim kapasitesi 180 bin tondan 300 bin tona çıkarılacak. Üretim açık işletme yöntemi ile basamaklar halinde yapılacak ve kömür ekskavatör ve patlatma yöntemleriyle çıkarılacak. Devletin Hüküm ve Tasarrufu altında olan Orman arazileri niteliğinde olan kömür ocağı alanı da 41 hektardan 106 hektara genişletilecek.

Alandan çıkarılan kömür kepçe- kamyon yöntemiyle işletme alanının içerisinde yer alan Kırma – Eleme Tesisine nakledilerek kömürün boyutlandırılması planlanıyor. Kırma – Eleme Tesisinde boyutlandırılan kömür, talep doğrultusunda paketleme tesislerine veya direkt piyasaya sunulacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler