1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sis Enerji Manisa'daki JES’lerin dördüncüsünü kuracak

Sis Enerji Manisa'daki JES’lerin dördüncüsünü kuracak

Sis Enerji tarafından Özmen JES projelerinin dördüncüsü olan 19.9 MW'lık Özmen 4 JES kurulması planlanıyor. 

Sis Enerji Manisa'daki JES’lerin dördüncüsünü kuracak

Enerji Günlüğü - Sis Enerji tarafından Özmen JES projelerinin dördüncüsü olan 19.9 MW'lık Özmen 4 JES kurulması planlanıyor. 

Sis Enerji Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Akkeçili Mahallesi, Kadıköy Mevkide 2013/01 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı içerisinde 28 adet kuyu kullanılarak  19,9 MW kapasiteli Özmen 4 Jeotermal Enerji Santrali’nin (JES)” kurulup işletilmesi planlanıyor. 

450 milyon lira bedelli proje kapsamında ortalama yaklaşık 3.000 metre derinliğindeki jeotermal kaynak rezervuar bölgesinden üretim kuyuları ile 1.050 ton/saat jeotermal akışkan santrale iletilecek olup, santralde jeotermal akışkan ısısını ikincil akışkana (n-bütan) transfer ettikten sonra reenjeksiyon kuyuları ile alındığı formasyona geri basılacak. Bütan buharı ise türbinde çevrim sonrasında soğutma kulesinde yoğunlaştırılarak tekrar çevrime gönderilecek. Kondenserde (yoğuşturucu) hava soğutmalı sistemin tercih edilecek olması nedeniyle soğutma kulesinden herhangi bir buhar çıkışı söz konusu olmayacak. 

SANTRAL 26 BİN KİŞİNİN ELEKRİK İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK

Türbinde yıllık yaklaşık 110 GWh elektrik enerjisi üretilmesi öngörülüyor. Bu da yaklaşık 26.000 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler