1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şişe Cam, İş Yatırım ile hizmet sözleşmesi imzaladı

Şişe Cam, İş Yatırım ile hizmet sözleşmesi imzaladı

Enerji Günlüğü - Şişe Cam, Trakya Cam paylarında likidite sağlanması amacıyla İş Yatırım ile hizmet sözleşmesi imzaladı.Şişe Cam tarafından Kamuyu...

Şişe Cam, İş Yatırım ile hizmet sözleşmesi imzaladı

Enerji Günlüğü - Şişe Cam, Trakya Cam paylarında likidite sağlanması amacıyla İş Yatırım ile hizmet sözleşmesi imzaladı.

Şişe Cam tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Borsa İstanbul Ulusal Pazarda işlem gören bağlı ortaklığı Trakya Cam Sanayii A.Ş. paylarında likidite sağlanması amacıyla İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile hizmet sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Açıklamada, likidite sağlanmasının Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin günlük işlem hacmine ve derinliğine olumlu katkıda bulunmasının beklendiği belirtilerek, "İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Borsa İstanbul Pay piyasasında likidite işlemlerine Borsa İstanbul'un iznini takiben başlayacak, ilgili mevzuatın gerektirdiği şekilde işlemleri gerçekleştirecek ve bu işlemlerle ilgili olarak iki haftada bir Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirimde bulunacaktır. T.Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bu mekanizma kapsamında kullanılmak üzere 3.000.000 adet Trakya Cam Sanayii A.Ş. payı için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye (likidite sağlayıcı) 1,79TL kullanım fiyatlı bir alım opsiyonu vermiştir. Bahsi geçen rakam Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin % 0,34 (binde 3,4) oluşturmaktadır." denildi.

Likidite Sağlayıcılığı, dünya borsalarında örnekleri bulunan ve halihazırda Borsa İstanbul'da da uygulanan bir piyasa faaliyetidir.

Önceki ve Sonraki Haberler