1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şişecam, Bursa tesisinde doğal gaza alternatif LPG kullanacak

Şişecam, Bursa tesisinde doğal gaza alternatif LPG kullanacak

Şişecam, Bursa fabrikasında üretimde kullandığı doğal gazın fiyat dalgalanmaları nedeniyle alternatif yakıt olarak LPG kullanmayı planlıyor.

Şişecam, Bursa tesisinde doğal gaza alternatif LPG kullanacak

Enerji Günlüğü - Şişecam, Bursa’daki Şişecam Cam Ambalaj Yenişehir Fabrikasında üretimde kullandığı doğal gaza alternatif olarak LPG kullanacak. Bu amaçla 720 m3 kapasiteli 4 yakıt tankı yerleştirilecek.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Bursa İli, Yenişehir İlçesi, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan cam ambalaj üretim tesisinde doğalgaza alternatif yakıt olarak LPG kullanmayı planlıyor. LPG’nin tesiste depolanabilmesi için 900 m2’lik alanda 4 adet 180 m3’lük olmak üzere toplam 720 m3 kapasiteli yakıt depolama tankı yerleştirilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 67,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan LPG depolama tank ve tesisatları, LPG tanker boşaltma sistemi, LPG pompa ve tesisatları, LPG Buharlaştırıcı ve LPG Fakirleştirici sistemlerinden oluşacak. Yılda 700 bin ton cam ambalaj üretim kapasitesine sahip olan fabrikada ayrıca 240 m3 depolama kapasiteli motorin tankı da bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler