1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şişecam, Mersin ve Kırklareli fabrikalarında LPG depolayacak

Şişecam, Mersin ve Kırklareli fabrikalarında LPG depolayacak

Şişecam, Mersin ve Kırklareli’de LPG Depolama Tesisleri kuracak. Tesislerde depolanan LPG, üretiminde kullanılan doğalgaz fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle alternatif yakıt olarak kullanılacak.

Şişecam, Mersin ve Kırklareli fabrikalarında LPG depolayacak

Enerji Günlüğü - Şişecam, Mersin ve Kırklareli Fabrikalarında üretimde kullandığı doğal gaza ek olarak LPG depolama tankları yerleştirecek.

Türkiye cam ve kimyasal üreticisi Şişecam, Eskişehir’deki fabrikasının yanında Kırklareli ve Mersin’deki fabrikalarında da doğal gaza ek yakıt olarak LPG kullanmayı planlıyor. Bu amaçla şirket bu fabrikalarına LPG depolama tankları yerleştirecek. 

Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesi Büyükkarıştıran Organize Sanayii Bölgesinde bulunan ve düz cam ve ayna üretimi yapılan Şişecam Düzcam Kırklareli Fabrikasında üretimde kullanılan doğalgaz fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle alternatif yakıt olarak LPG kullanılması planlanıyor. Bu amaçla, 1.200 m2’lik fabrika alanına 6 adet 180 m3’lük olmak üzere toplam 1.080 m3 kapasiteli yakıt depolama tankı yerleştirilecek. Projenin değeri 60,6 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

MERSİN'DE YERALTI LPG TANKLARI KURULACAK

Şişecam, Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Şişecam Düzcam Mersin Fabrikası için de Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) LPG Depolama tankları yerleştirecek. 61,1 milyon TL değerindeki proje ile doğal gaza ek yakıt olarak kullanılmak amacıyla 5 adet 180 m3 Yeraltı LPG Tankları kurulacak. Ayrıca 178,2 m2’lik LPG binası kurulacak. Mevcut durumda jeneratörlerde ve dizel motorlarda kullanılmak üzere 4 adet 4 m3 ve 2 adet 1 m3 Motorin Tankları bulunuyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler