1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şişman: TP'yi uluslararası bir marka yapmak istiyoruz

Şişman: TP'yi uluslararası bir marka yapmak istiyoruz

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Petrolleri A.O.'yu mevcut potansiyelleri daha iyi değerlendirerek uluslararası...

Şişman: TP'yi uluslararası bir marka yapmak istiyoruz

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Petrolleri A.O.'yu mevcut potansiyelleri daha iyi değerlendirerek uluslararası bir marka haline getirmek istediklerini söyledi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Petrol&Gaz Çalıştayı’nda konuşan Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Petrolleri A.O.'nun gelir potansiyelinin 60 milyar Dolar olduğuna ancak mevcut gelirin sadece 2.5 milyar Dolar olduğuna dikkat çekerek, bu konuda katedilecek çok yol olduğunu söyledi. 

Şişman, "Kendimize güvenmemiz gerek, potansiyellerimizi iyi değerlendirmemiz gerek. Petrol ve gaz alanında uluslararası bir marka olmak istiyoruz. Sektördeki on küresel markadan biri olmayı ve 2023 yılına kadar Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri yapmayı hedefliyoruz" dedi. 

Sektörün geliştirilmesi açısından düşük petrol fiyatlarının ciddi bir engel oluşturduğuna dikkat çeken Şişman, " Petrol ve gazdan kazandığımız parayı teknolojiye ve inovasyona yatırım yapabiliriz ama düşük fiyatlar nedeniyle bu yatırımlarda zorlanılıyor" ifadesini kullandı.

Şişman ayrıca, uluslararası pazarlarla ilişkiler açısından en büyük sorunun bölgedeki savaş ortamı olduğunu ve öncelikle bu sorunun çözülmesi gerektiğini de vurguladı. 

DÜNYANIN YETERİNCE ENERJİSİ VAR, SORUN KONTROLDE

Dünyanın yeterli enerji kaynaklarına sahip olduğunu belirten Şişman, önemli olan şeyin bu rezervlerin kontolü olduğunu kaydetti. Şişman, "Dünyada yeterli gaz ve petrol rezervi mevcut. Sorun bu rezervleri kontrol etmekte. Önemli olan iyi bir koordinasyonla bunu iyi yönetebilmek" dedi. 

İSRAİL GAZI İÇİN EN İDEAL PAZAR TÜRKİYE

Şişman, İsrail gazının Türkiye üzerinden transferinin sadece Türkiye ve İsrail için değil tüm bölge için en iyi seçenek olduğunu kaydetti. 

Şişman son olarak, Bahreyn'den yeni geldiklerini ve burada 22. si bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilen ve 2020 yılında yapılacak olan 23. Dünya Petrol Kongresi'nin (WPC) nerede yapılacağına ilişkin oylamada Houston'da yapılması kararı aldıkları bilgisini de paylaştı.

Sabiha KÖTEK - Boğaziçi Üniversitesi/İSTANBUL

Önceki ve Sonraki Haberler