1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sismik araştırmalar yerli TURKAR’la yapılacak

Sismik araştırmalar yerli TURKAR’la yapılacak

Enerji Günlüğü - Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR’ın yeni...

Sismik araştırmalar yerli TURKAR’la yapılacak

Enerji Günlüğü - Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR’ın yeni üst yapılı modeli olan Sismik Araştırma Aracı, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’ne teslim edildi. Yeraltındaki yapıların belirlenmesinde ve sismik yeraltı haritalamada titreşim kaynağı olarak kullanılacak araç, Enstitü’nün araştırmalarında önemli bir rol oynayacak.

Teslim töreninde konuşan Hisarlar Grup CEO’su Zafer Türker, TURKAR 4x4’ün tuz serpme aracından demiryolu hat bakım aracına kadar yaklaşık 20 farklı üst yapıya sahip olduğunu ve gelen talepler doğrultusunda yeni modellerin eklenmesi ile bu sayının arttığını söyledi.

Anadolu Üniversitesi’nin kullanımına sunulan aracın TURKAR 4x4’ün çeviklik, atiklik ve güvenli sürüş gibi tüm karakteristik özelliklerini taşıdığını vurgulayan Türker araçla ilgili şu bilgileri verdi: “Sismik haritalama tekniği, bir titreşim kaynağından yeraltına güçlü titreşimler gönderilmesi prensibine dayanıyor. TURKAR 4x4 Sismik Araştırma Aracı, öncelikli olarak titreşim kaynağı olarak kullanılacak. Araç üzerinde bulunan ağırlık düşürmeli sismik enerji kaynağı ile oluşturulacak titreşimin farklı yeraltında katmanlardan yerüstüne geri dönüşü, sismik veri toplama cihazında kaydedilecek. Daha sonra bu veriler işlenerek yeraltındaki yapıların haritası çıkarılacak. Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nün her tür zorlu iklim ve yol koşulunda kullanabileceği aracı bilimin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler