1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sivas Belediyesi güneş elektriği kullanacak

Sivas Belediyesi güneş elektriği kullanacak

Sivas Belediyesi, 201 milyon lira yatırımla Sivas’ta güneş enerjisi santrali kuracak. Santral, Belediye’nin tesis ve işletmelerinin elektrik ihtiyacı için elektrik üretecek.

Sivas Belediyesi güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Sivas Belediyesine ait tesis ve işletmelerde harcanan yüksek elektrik tüketiminin karşılanması amacıyla ilde 15 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak.

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından Sivas ili, Merkez ilçesi, Çelebiler köyü sınırları içerisinde yer alan 21,4 hektarlık alanda 7,5 MWe kapasiteli GES-4 ve 7,5 MWe kapasiteli GES- 5 olmak üzere toplam 15MWe kapasiteli Sivas Belediyesi GES 4 ve GES 5 kurulması planlanıyor. 

201 milyon TL değerindeki proje ile, Sivas Belediyesine ait tesis ve işletmelerde harcanan yüksek elektrik enerjisi tüketiminin tamamının doğa dostu yenilenebilir enerji sistemleri ile karşılanması hedefleniyor.

Kurulacak santralde tek kristalli yapıda toplamda 30 bin 680 adet güneş paneli ve 50 adet evirici (inverter) bulunacak. Güneş panelleri düz zemine optimum açıda sabitlenecek olup, yılda 44.020.390 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilecek olan elektrik enerjisi Yeni Sivas (TM3) TM trafosuna bağlanacak. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler