1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Sivas Kangal’da kömür üretimi revize edilecek

Sivas Kangal’da kömür üretimi revize edilecek

Kangal Termik Santrali Elektrik, Sivas’ın Kangal ilçesinde işlettiği termik santrale kömür sağlayan sahalarda kömür üretiminde revizyon yapacak.

Sivas Kangal’da kömür üretimi revize edilecek

Enerji Günlüğü - Sivas’ın Kangal ilçesinde işletilmekte olan Kangal Termik Santrali’ne kömür sağlayan üç sahada üretim çalışmaları yeniden düzenlenecek.

Kangal Termik Santrali Elektrik Üretim A. Ş., Sivas İli, Kangal İlçesinde yer alan 53318 sicil nolu ruhsatın 5.726,86 hektarlık kısmında yürüttüğü yılda 13 milyon 500 bin ton kömür üretimi çalışmasını arttırmayı planlıyor. Hamal, Kalburçayırı ve Etyemez olmak üzere 3 sahadan oluşan Kömür Ocağı İşletmesinde Hamal ve Kalburçayırı sahalarında farklı şirketler tarafından üretim yapılırken, Etyemez sahasında üretime başlanılması için Kalburçayırı Sahasında üretimin bitmesi bekleniyor. Etyemez Sahası için ihale yapılacak olup ihaleyi kazanan firma ile yapılacak sözleşme kapsamında 8.226.000 ton/yıl kömür üretim kapasitesi ile çalışma gerçekleştirilecek. 

Proje kapsamında Hamal Sahasında 5.274.000 ton/yıl, Kalburçayırı Sahasında üretimin bitmesiyle Etyemez Sahasında 8,226.000 ton/yıl kömür üretiminin yapılması ve Hamal sahasında yan kayaç olarak elde edilen kireçtaşının (pasanın) kurulması planlanan 390.000 ton/yıl kapasiteli mobil kırma eleme tesisi ile boyutlandırılarak sahaların dolgu işlemleri ve ocak içi yolların tesviyesinde kullanılması planlanıyor. Üretilen kömür Kangal Termik Santral Tesisi’ne teslim edilmekte olup revizyon kapsamında da aynı şekilde çalışılmaya devam edilecek.

Proje kapsamında ayrıca mevcut pasa alanlarının yetersiz olması nedeni ile 3 adet pasa alanının büyütülmesi ve Etyemez Sahasında ilave iki adet pasa alanı oluşturularak toplam 38,82 ha’lık pasa alanı miktarının 271,99 ha’a yükseltilmesi, ilave edilen alanlar doğrultusunda Bitkisel Toprak Depolama Alanlarında da revizyon yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler