1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sivas’a 50 MW’lık hibrit GES kurulacak

Sivas’a 50 MW’lık hibrit GES kurulacak

Kangal Elektrik, Sivas’ta bulunan Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 50 MW kapasiteli hibrit Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Sivas’a 50 MW’lık hibrit GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kangal Elektrik, Sivas’ta bulunan Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 50 MW kapasiteli hibrit Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Kangal Elektrik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Sivas İli, Gürün İlçesi, Mağara Köyü mevkiinde, 50 MWm / 50 MWe kurulu gücünde “Kangal RES-Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali” nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

SANTRAL YILDA 100 GWh ELEKTRİK ÜRETECEK

150 milyon lira bedelli proje kapsamında kurulacak Güneş Enerji Santralinde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi Eviriciler yardımıyla Alternatif Enerjiye çevrilecek. Proje kapsamında yılda 100 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor. 

Şirket, 29.07.2020 tarihinde EPDK’ya tesisin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürülmesi ve kurulu gücünün 178 MWm/128MWe olacak şekilde lisansın tadil edilmesi için başvuru yaptı. 

Enerji Günlüğü  

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler