1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sivas`a 6 MW`lık GES kurulacak

Sivas`a 6 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - H1 Solar Enerji, Sivas'ın Kangal ilçesinde 6 MW'lık GES kuracak.H1 Solar Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Sivas İli, Kangal...

Sivas`a 6 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - H1 Solar Enerji, Sivas'ın Kangal ilçesinde 6 MW'lık GES kuracak.

H1 Solar Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Sivas İli, Kangal İlçesi, İmamdamı Köyü, Kuruöz Mevkiinde 133.200 m2'lik alanda 6 MW kurulum kapasitesine sahip H1 Solar Enerji (GES) Projesi'nin kurulması planlanıyor.

9.850.000 TL bedelli proje ile yılda yaklaşık 8.700 kWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğintrafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve 4,5 km mesafedeki TEDAġ Elektrik iletim hattına bağlanarak sisteme aktarılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Sivas Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler