1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sivas’ın Hafik ve Koyulhisar ilçelerine doğal gaz ulaşacak

Sivas’ın Hafik ve Koyulhisar ilçelerine doğal gaz ulaşacak

Sivas’ın Hafik ve Koyulhisar ilçelerine 2024 yılı içinde doğal gaz arzı sağlanacak. 

Sivas’ın Hafik ve Koyulhisar ilçelerine doğal gaz ulaşacak

Enerji Günlüğü - Altyapı çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan Sivas’ın Hafik ve Koyulhisar ilçelerinde Altın Kaynak Törenleri gerçekleştirildi. 

2004 yılından beri Sivas’a doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Sivas Doğalgaz, 2024 yılında Hafik ve Koyulhisar ilçelerini doğal gazla buluşturmaya hazırlanıyor. İki ilçede Altın Kaynak Törenleri gerçekleştirildi.

“PLANLAMALARIMIZI BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE YAPTIK”

Altın Kaynak programlarında faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksa Sivas Doğalgaz Şirket Müdürü Resul Korkmaz, Sivas il merkezi dahil Altınyayla, Divriği, Gemerek, Gürün, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara ilçelerinde genişleme çalışmalarının devam ettiğinin bilgisini verdi. Faaliyetlerini hayata geçirirken adımlarını sistematik bir şekilde attıklarını belirten Korkmaz, “2024 yılında Hafik ve Koyulhisar ilçelerimize doğal gaz arzı sağlayacağız. Çevreci, bütçe dostu ve konfor sağlayan yakıt doğal gaz şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Hemşehrilerimiz doğal gazın tüm avantajlarından dilediğince yararlansın diye tüm planlamalarımızı büyük bir titizlikle yaptık” diye konuştu.

ŞEHİR GİRİŞ İSTASYONU KURULACAK

2024 Eylül ayına kadar Demirağ OSB’de 180 bin metreküp kapasiteli Şehir Giriş İstasyonu (RMS-A) inşa edeceklerini açıklayan Korkmaz, “180 bin metreküp kapasiteli bu yeni istasyonumuzla bölgenin artan enerji ihtiyacını daha etkin bir biçimde karşılayacağız” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler