1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sivas’taki Konakpınar RES’e türbin ilavesi

Sivas’taki Konakpınar RES’e türbin ilavesi

Akyurt Rüzgar Enerji, Sivas’ta işletmekte olduğu Konakpınar RES’in kapasitesini türbin ilavesiyle 7,2 MW arttıracak.

Sivas’taki Konakpınar RES’e türbin ilavesi

Enerji Günlüğü - Sivas’ın Gürün ilçe sınırları içinde işletilmekte olan 14,1 MW’lık Konakpınar RES’e 7,2 MW’lık bir adet türbin ilave edilecek. 

Sivas İli, Gürün İlçesi, Naldöken Mevkiinde yer alan ve inşaat çalışmaları tamamlanarak işletmeye alınmış olan 14,1 MWe kapasiteli Konakpınar Rüzgar Enerjisi Santrali’ne 7,2 MW kapasiteli 1 adet türbin eklenerek kapasite artışı yapılması planlanıyor. Akyurt Rüzgar Enerji Üretim ve Ticaret A. Ş., daha önce de santrale bir türbin ilave ederek kapasiteyi 2,1 MW arttırmıştı.

PROJENİN DEĞERİ 18 MİLYON TL

18 milyon TL değerindeki proje kapsamında santralin kapasitesi 21,3 MW’a çıkarılacak. Bir rüzgar türbinindeki maliyetlerin % 30'unu kule, % 20’sini pervane, % 40 civarındanasel ve % 10’unu da kablo vb. gibi diğer teçhizatlar oluşturuyor. 

Akyurt Rüzgar Enerji Üretim ve Ticaret A. Ş. tarafından santralin kapasitesinin arttırılmasıyla türbin sayısı 9’a çıkacak. Kapasite artışı yapılacak alan için 26 bin m2 alan kullanılacak. Bu alan mera vasfında hazine arazilerinden oluşuyor. Santralde üretilen elektrik şalt merkezine iletilecek, oradan da 31,5 kV havai iletim hattı ile Kangal Termik Trafo Merkezi’ne iletilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler