1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Siyasal ve tıp mezunlarından atom enerjisi uzmanı

Siyasal ve tıp mezunlarından atom enerjisi uzmanı

Enerji Günlüğü - Atom Enerjisi Uzmanlığı'na mühendislik fakültelerinin yanı sıra, hukuk, siyasal, iktisat ve eğitim fakültelerinden mezun olanlar da...

Siyasal ve tıp mezunlarından atom enerjisi uzmanı

Enerji Günlüğü - Atom Enerjisi Uzmanlığı'na mühendislik fakültelerinin yanı sıra, hukuk, siyasal, iktisat ve eğitim fakültelerinden mezun olanlar da alınabilecek. 

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) Atom Enerjisi Uzmanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atom enerjisi uzman ve uzman yardımcılarının mesleğe alınmaları, yetiştirilmeleri, yeterlik sınavları, atanmaları, görev ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelik, TAEK'te istihdam edilecek atom enerjisi uzmanları ve atom enerjisi uzman yardımcılarını kapsıyor.

35 YAŞ SINIRI, YABANCI DİL BARAJI

Atom Enerjisi Uzmanlığı mesleğine uzman yardımcılığı sınavının kazanılmasıyla girilebilecek. Yarışma sınavına katılacakların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki genel şartları taşımaları şart. Açılacak sınavlara katılabilmek için, 35 yaşını geçmemiş olmak ve yarışma sınavı duyurusunda belirtilen KPSS puan türlerine göre asgari puanı almış olmak gerekiyor. Aranan yabancı dillerden en az (C) seviyesinde veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak ya da KPSS yabancı dil bölümü sorularının yüzde 70’ine doğru cevap vermiş olmak da aranan şartlar arasında.

HUKUK, SİYASAL, İKTİSAT, TIP MEZUNLARI

Atom enerjisi uzman yardımcılığı sınavına katılabilmek için dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik, fen ve fen-edebiyat fakültelerinden ya da hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, eğitim ve tıp fakültelerinden birini bitirmiş olmak gerekiyor.

RUSYA'DA EĞİTİME GİDENLERE KONTENJAN

Sınavlara kabul için mezun olunması gereken yurt içindeki eğitim kurumlarının yanı sıra, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak da yeterli. TAEK, yurt dışında denkliği kabul edilmiş kurumlardan mezunlar için öğrenim dallarına göre kontenjan belirleyebilecek. Yönetmeliğin bu hükmünün, Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalıştırılmak üzere Rusya'ya eğitime gönderilen Türkiyeli öğrencilerin istihdam garantisini sağlamak üzere koyulduğu tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler