1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SKD Türkiye yeni yönetim kurulunu belirledi

SKD Türkiye yeni yönetim kurulunu belirledi

Enerji Günlüğü - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), 5. Olağan Genel Kurul toplantısı ile yeni yönetim kurulunu belirledi. Coca-Cola...

SKD Türkiye yeni yönetim kurulunu belirledi

Enerji Günlüğü - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), 5. Olağan Genel Kurul toplantısı ile yeni yönetim kurulunu belirledi. Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, yeniden Başkanlığa seçildi. Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanı Okşan Atilla Sanön ve Brisa Bridgestone Genel Müdürü Hakan Bayman Başkan Yardımcısı olurken, Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik Saymanlığa getirildi.

2050’DE 2.3 DÜNYA DAHA GEREKİYOR

SKD’nin 2004’te sürdürülebilir kalkınma modelini temel alarak, Türkiye’de iş dünyasının rekabetçiliğini artırmak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Galya Frayman Molinas, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bugün 43 üyesi bulunan derneğimiz; enerji, su, eko-etiket, inovasyon, tarım, ekosistem çalışma gruplarında faaliyet gösteriyor. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Türkiye’deki stratejik ortağıyız. WBCSD’nin Vizyon 2050 raporuna göre, mevcut üretim ve tüketim standartları ile yaşamaya devam ettiğimiz takdirde, 2,3 dünyaya ihtiyacımız olacak. WBCSD, 2050 yılında dünyada yaşayacak 9 milyar nüfusun sınırlı kaynaklarla iyi yaşayabileceği bir hareket planı sunuyor. SKD olarak çalışmalarımızı Vizyon 2050 çalışmasını temel alarak yürütüyoruz.”

Molinas, konuşmasına, SKD’nin geçtiğimiz iki yılda gerçekleştirdiği çalışmalardan örnekler vererek şöyle devam etti: “Türkiye'deki sürdürülebilirlik uygulamaları konusunda, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve PricewaterhouseCoopers (PwC) ile ‘Türk İş Dünyası'nda Sürdürülebilirlik Uygulamaları Değerlendirme Raporu’nu yayınladık. Borsa İstanbul ile Sürdürülebilirlik Endeksi çalışmalarımız devam ediyor. Haziran 2012'de Brezilya'da gerçekleştirilen Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda ülkemizi temsil eden en iyi uygulamalar, T.C. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle, Derneğimiz kolaylaştırıcılığında seçildi. Ocak 2013’te binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji kullanımını düşürmek amacı ile ‘Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi’ isimli belgeyi imzaya sunduk. Bildirgeyi dernek üyelerimizin yanı sıra Türkiye’deki tüm kurumların imzasına açtık.”

Derneğin 5’inci Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında 11 üyeli Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Galya Frayman Molinas (Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı)

Okşan Atilla Sanön (Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanı)

Hakan Bayman (Brisa Bridgestone Genel Müdürü)

Canan Ercan Çelik (Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı)

Oya Ünlü Kızıl (Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü)

Ahmet Erdem (Shell Türkiye Ülke Başkanı)

Refik Ediz Günsel (PwC Danışmanlık Sorumlu Ortak)

Tankut Turnoğu (Procter & Gamble Türkiye, Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı)

Hasan Süel (Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı)

Ebru Dildar Edin (Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı)

Mustafa Seçkin (Unilever Gıda ve Dondurmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Yedek Üyeler

Aybala Şimşek (Şekerbank Kurumsal İletişim Birim Müdürü)

Arzu Aksoy Bilgen (BASF Türk Kimya İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü)

Ergun Ermutlu (Sütaş Süt Pazarlama Başkanı)

Bengi Vargül (TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü)

Mustafa Levent İlgün (Anadolu Efes Kurumsal İletişim Direktörü)

Önceki ve Sonraki Haberler