1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Skyworth ve Ulubaşlar Grubu’ndan Türkiye’ye batarya yatırımı

Skyworth ve Ulubaşlar Grubu’ndan Türkiye’ye batarya yatırımı

Ulu Motor ile Çinli Skyworth, toplam 25 milyon dolar yatırımla 2024 yılının ilk çeyreğine kadar Türkiye’de batarya üretim fabrikası kuracaklar.

Skyworth ve Ulubaşlar Grubu’ndan Türkiye’ye batarya yatırımı

Enerji Günlüğü - Ulu Motor ile Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası kuracaklar. 

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor ile Çin’in en büyük teknoloji firmalarından Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 800 + 4C mimariye sahip batarya üretim fabrikası açılacak. 

Bu bataryalar ile şarj gücü 120kw'den 480kw'ye yükselecek, bu da 8 dakikada yüzde 0 ila 80 doluluğa ulaşmasını sağlayacak. Her iki grup bu ortak proje için toplamda 25 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecekler. 

Elektrikli SUV Skywell ET5; güçlü tasarımı, hızlı şarj olan performanslı batarya teknolojisi, şehir içi 642 km’ye çıkabilen menzili, yarı otonom sürüş, akıllı özellikleri ve en önemlisi 8 yıl 150 bin km batarya garantisi ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarında yer alıyor. 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya varılmasından mutluluk duyduğunu kaydeden Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, ayrıca Skywell’in üç sene içerisinde piyasaya sürmeyi planladığı yeni modellerinin de Türkiye’de üretilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiği bilgisini de verdi. Elektrikli araçların benzine oranla 6 kat daha ucuz olduğuna dikkat çeken Ulubaş, “Batarya özellikle otomotiv pazarının dönüşümünde anahtar unsur ve bu teknolojiyi burada üretmek Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracak. Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. İstihdam anlamında da Türkiye’ye önemli bir getirisi olacak” dedi. 

“TÜRKİYE ÇİN İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

Skywell Kurucu Ortağı ve CEO’su Wu Longba ise anlaşma ile ilgili olarak Türkiye, Çin ilişkileri açısından da önemli bir dönüm noktası olacak bu iş birliği için çok heyecanlı olduklarını belirterek, Skywell’in performansını arttırmak için sürekli Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Longba, “Yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Skywell ET5 LR'da 800V+4C süper hızlı yeni şarj teknolojisine sahip olacak, şarj gücü 120kw'den 480kw'ye yükselecek, bu da 8 dakikada yüzde 0 ila 80 doluluğa ulaşmasını sağlayacak. Bu sayede yakıtlı otomobiller arasındaki dolum süresi farkını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Çin’de en yükseği 860V yazılımla bataryalara sahip araçlar üretilmekte ve ülkede üretilen araçların yüzde 23’ü elektrikli araç kategorisinde. İlerleyen yıllarda bu rakamın yüzde 50 olması planlanıyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler