1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Slovakya ilk yenilenebilir enerji ihalesini gerçekleştirecek

Slovakya ilk yenilenebilir enerji ihalesini gerçekleştirecek

Slovakya, 30 MW enerji üretim kapasitesine sahip yenilenebilir enerji projelerini ruhsatlandırmak için ilk ihalesini gerçekleştirecek.

Slovakya ilk yenilenebilir enerji ihalesini gerçekleştirecek

Enerji Günlüğü - Slovakya, 30 MW enerji üretim kapasitesine sahip yenilenebilir enerji projelerini ruhsatlandırmak için ilk ihalesini gerçekleştirecek.

Slovakya Ekonomi Bakanlığı, ülkenin ilk teknolojiden bağımsız, büyük ölçekli yenilenebilir enerji ihale sürecini başlattı. İhaleye başvurular 30 Nisan 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

Pilot ihale turu boyunca hükümet 30 MW enerji üretim kapasitesi tahsis etmeyi hedefliyor. Başarılı projeler, toptan elektrik fiyatının üstünde 15 yıllık teşvik ödemelerinden yararlanacaklar. Sübvansiyonlar için teklif vermeye uygun güneş enerjisi projelerinin 100 kW üretim kapasitesi ile 2 MW arasında olması gerekiyor. Güneş enerjisi projeleri dışındaki projelerin ise en az 500 kW olması ve en fazla 10 MW'a kadar çıkabilmesi şartı aranıyor. 

Güneş ve rüzgar enerjisi projelerinin ürettiği elektrik için 84,98 € / MWh (0,08498 € / kWh) tavan fiyatı belirlenirken, diğer temiz enerji teknolojileri için maksimum 106,80 € / MWh tarifesi belirlendi.

Santrallerde üretilen elektriği Slovakya kamu enerji şirketi Slovenský Plynárenský Priemysel satın alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler