1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovakya: Kuzey Akım-2 projesi ihanettir

Slovakya: Kuzey Akım-2 projesi ihanettir

Enerji Günlüğü - Slovakya, Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın genişletilmesine ilişkin yapılan anlaşmanın bir ihanet olduğunu açıkladı.Slovakya...

Slovakya: Kuzey Akım-2 projesi ihanettir

Enerji Günlüğü - Slovakya, Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın genişletilmesine ilişkin yapılan anlaşmanın bir ihanet olduğunu açıkladı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile yaptığı ortak basın konferansında konuşarak, Rus kamu enerji şirketi Gazprom ile Avrupalı ortakları arasında imzalanan Kuzey Akım-2 boru hattı ortaklık anlaşmasının Slovakya ve Ukryana'yı milyarlarca dolar zarara uğratacağını belirterek ihanet olarak niteledi.

Fico, Gazprom'un aniden Avrupalı ortaklarıyla Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı'na başka bir kol eklemek için anlaşma imzaladığı haberinin geldiğini ifade ederek, "Bizi aptal yerine koyuyorlar. AB üyesi Slovakya'ya ihanet ediyorlar ve Avrupa Konseyi'ndeki Ukrayna ile ilgili alınan politik kararlara karşı geliyorlar." ifadesini kullandı.

Rusya Avrupa'nın enerji ihtiyacının üçte birini karşılıyor ve bunun da yaklaşık yarısını Ukrayna üzerinden gönderiyor. Rusya şimdi de anlaşmazlık yaşadığı Ukrayna'yı by-pass edecek yeni yollar bulmak için çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta Gazprom, Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak proje için Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile ortaklık anlaşması imzalamıştı.

KUZEY AKIM-2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler