1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Slovakya nükleer ile elektrik ihraç edebilecek

Slovakya nükleer ile elektrik ihraç edebilecek

Slovakya’nın iki nükleer enerji santralinden biri olan Mochovce NGS’nin 3. reaktörünün bu yıl devreye alınmasıyla elektrik ihraç eden ülke olacağı kaydedildi.

Slovakya nükleer ile elektrik ihraç edebilecek

Enerji Günlüğü - Slovakya’nın iki nükleer enerji santralinden biri olan Mochovce NGS’nin 3. reaktörünün bu yıl devreye alınmasıyla elektrik ihraç eden ülke olacağı kaydedildi.

Slovakya Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan enerji güvenliği raporuna göre, Slovakya'nın Mochovce Nükleer Enerji Santrali’nin 3. reaktörü bu yıl devreye alınacak. Santralin 4. reaktörünün de 2023’te devreye alınması planlanıyor. Rapora göre, Mochovce NGS 3. reaktörü elektrik üretmeye başladığında, Slovakya'nın enerji ithal eden bir ülkeden ihracat eden bir ülke haline gelecek.

Bakanlık, Mochovce'deki iki yeni reaktörden gelecek 942 MW kapasiteye ek olarak önümüzdeki on yılda 670 MW güneş ve 497 MW rüzgar kapasitesi eklenmesini beklediğini belirtti.

Her biri 471 MW kapasiteye sahip olan Mochovce Nükleer Enerji Santrali’nin 3. ve 4. Reaktörlerinin inşaları 2008 yılından bu yana devam ediyor. 471 MW kapasiteli Mochovce 1 ve kapasitesi 500 MW’a yükseltilen Mochovce 2 ile her biri 466 MW kapasiteli Bohunice Nükleer Enerji Santrali’ndeki iki reaktör ülkenin diğer nükleer santralleri.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler