1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovakya TürkAkım işbirliğine hazır

Slovakya TürkAkım işbirliğine hazır

Enerji Günlüğü - Slovakya, Türk Akım’ın ikinci hattının Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya’dan geçme olasılığıyla ilgili yeni işbirliğine...

Slovakya TürkAkım işbirliğine hazır

Enerji Günlüğü - Slovakya, Türk Akım’ın ikinci hattının Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya’dan geçme olasılığıyla ilgili yeni işbirliğine açık olduklarını belirtti. 

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın ikinci kolunun Avrupa'ya Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan güzergahı üzerinden döşeneceği yönünde Rus basınında yer alan haberlerin yankıları devam ediyor. Slovakya’nın doğalgaz operatörü Eustream’den Sputnik’e yapılan açıklamada, Türk Akımı’nın ikinci hattının Slovakya’dan geçme olasılığıyla ilgili, “Yeni işbirliğine açığız” denildi. 

Açıklamada ayrıca, “Slovakya-Macaristan boru hattı bağlantısı tamamen çalışıyor ve gelişmeye hazır. Üstelik biz, olası tüm taleplere yeterli kapasiteler teklif edebilecek yetenekteyiz” ifadelerine yer verildi.

BULGARİSTAN DAHA AVANTAJLI

Öte yandan konuya ilişkin bir açıklama da Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Fonu Başkan Yardımcısı Aleksey Grivaç’dan geldi. Grivaç, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı üzerinden Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan’a gaz sevkiyatlarının, sevkiyatların Yunanistan ve İtalya’ya yapılmasını öngören Poseidon projesine göre daha iyi organize edildiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler