1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Slovakya'da mavi hidrojen için işbirliği

Slovakya'da mavi hidrojen için işbirliği

Gaz altyapı şirketleri EPIF, Eustream ve Nafta, Slovakya'da fosil yakıtlardan üretilen mavi hidrojen üretim tesislerinin potansiyel gelişimini ortaklaşa araştırmak için RWE ile işbirliği yapacak.

Slovakya'da mavi hidrojen için işbirliği

Enerji Günlüğü - Gaz altyapı şirketleri EPIF, Eustream ve Nafta, Slovakya'da fosil yakıtlardan üretilen mavi hidrojen üretim tesislerinin potansiyel gelişimini ortaklaşa araştırmak için RWE ile işbirliği yapacak.

Gaz altyapı şirketleri Çekya merkezli EP Infrastructure (EPIF), Slovak doğal gaz iletim sistemi operatörü Eustream ve Slovak gaz depolama şirketi Nafta, Slovakya'da düşük karbonlu hidrojen geliştirme konusunda RWE Supply and Trading ile ortaklık kurduklarını açıkladılar. Şirketler, Doğu Slovakya'da karbon yakalama ve depolama ile fosil yakıtlardan üretilen mavi hidrojen üretim tesislerinin potansiyel gelişimini ortaklaşa araştırmak için bir mutabakat zaptı imzaladılar.

Alman enerji şirketi RWE, Almanya'ya ve diğer Batı Avrupa ana pazarlarına boru hattı sevkiyatı için yenilenebilir gazı almak istiyor. Eustream da 2023 yılına kadar gaz sistemine %5'e kadar hidrojeni karıştırmaya teknolojik olarak hazır olmayı hedefliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler