1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovakya’dan Ukrayna’ya temkinli yardım

Slovakya’dan Ukrayna’ya temkinli yardım

Enerji Günlüğü - Slovakya, Ukrayna'ya yardım için geri göndereceği doğalgaz için Avrupa Birliği'nden garanti istedi.Slovakya Başbakanı Robert Fico Ukrayna’ya...

Slovakya’dan Ukrayna’ya temkinli yardım

Enerji Günlüğü - Slovakya, Ukrayna'ya yardım için geri göndereceği doğalgaz için Avrupa Birliği'nden garanti istedi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico Ukrayna’ya yardım planına destek vermek için ödeme garantisi ve Gazprom ile anlaşmalarının zarar görmemesi garantisi istedi. Fico bu amaçla Ukrayna, Rusya ve Avrupa Komisyonu’nun konuyu konuşması için çağrıda bulundu.

Başbakan Fico, Ukrayna’ya doğalgaz gönderme projesini desteklediğini ancak Slovakya’ya bunun karşılığında ödeme yapılması gerektiğini ve Gazprom ile olan anlaşmalarının zarar görmemesi gerektiğini söyledi.

Fico, “En iyi çözüm Ukrayna, Slovakya, Rusya ve Avrupa Komisyonu temsilcilerinin bir araya gelerek Slovakya’nın doğalgaz akışına katılımı koşullarını konuşması olacaktır” dedi.

Slovakya, Rusya'nın doğal gaz fiyatına yaptığı zam sonrasında Avrupalı müttefiklerinden gaz temin etmeyi planlayan Ukrayna'ya yardım etmek için Ukrayna üzerinden kendisine ulaşan gazın bir kısmını geri döndürmek için, Ukrayna'nın finansal problemlerinin Rusya'nın Avrupa'ya enerji tedarikine zarar vermeyeceği konusunda garanti istedi.

Slovakya, hali hazırda doğal gaz ihtiyacının neredeyse tamamını Ukrayna üzerinden gelen Rus boru hatlarından sağlıyor.

Öte yandan Macaristan, Ukrayna’ya yardım için doğalgazın bir kısmını Ukrayna’ya geri gönderme planını uygulayacağını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler