1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovenya ve Macaristan doğal gaz bağlantısını değerlendiriyor

Slovenya ve Macaristan doğal gaz bağlantısını değerlendiriyor

Doğal gazının %85’ini Rusya’dan alan Macaristan, Rusya’ya olan bu bağımlılığını azaltmak amacıyla komşu ülke Slovenya ile bir doğal gaz hattı kurmayı değerlendiriyor.

Slovenya ve Macaristan doğal gaz bağlantısını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Slovenya ve Macaristan, Macaristan'ın Rusya’ya bağımlılığını azaltmanın bir yolu olarak iki ülkeyi birbirine bağlayan bir doğal gaz boru hattı inşa etmeyi planlıyor. 

Ukrayna işgali ardından Rus doğal gazını azaltmaya çalışan Macaristan, boru hattı bağlantısı bulunmayan komşusu Slovenya ile bir gaz boru hattı kurmayı planlıyor. Slovenya Başbakanı Robert Golob konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Böyle bir bağlantı, Macaristan'ın orta vadede kendisini Rus gazına olan bağımlılığından kurtarmasına ve İtalya'yı kat edecek bağımsız bir kaynak bulmasını sağlayacak” dedi. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise Macaristan'ın Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak ve gazını Romanya, Hırvatistan veya Slovenya üzerinden almak için üç seçeneği değerlendirdiğini söyledi. 

Macaristan, Slovenya dışındaki tüm komşularından gaz ithal etmek için bağlantılar kurdu, ancak gazının yüzde 85'i hala Rusya'dan geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler