1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Energy, güneş paneli teslimatına başladı

Smart Energy, güneş paneli teslimatına başladı

Enerji Günlüğü - Smart Energy, Çinli ortağı SUMEC ile birlikte Ağustos ayında üretime başladığı Gebze fabrikasından ilk güneş paneli teslimatına...

Smart Energy, güneş paneli teslimatına başladı

Enerji Günlüğü - Smart Energy, Çinli ortağı SUMEC ile birlikte Ağustos ayında üretime başladığı Gebze fabrikasından ilk güneş paneli teslimatına başladı.

Çinli ortağı SUMEC ile birlikte Türkiye’deki fabrikasında yerli güneş paneli üretimine başlayan Smart Energy, üretime başladığı ilk ay ilk teslimatını da gerçekleştirdi. Gebze’deki güneş paneli fabrikasından ilk tırlarını yolcu eden Smart Energy, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova’da 23.500 metrekarelik alanda faaliyete geçirdiği güneş paneli fabrikasında üretim yapıyor.

Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Smart Solar fabrikası daha üretime başlamadan ön siparişleri almaya başladıklarını belirterek, Smart Energy’nin ürettiği panellerin büyük ilgi görmesinin en önemli nedeninin ürün kalitesi olduğunu söyledi. 

Demirdağ, “Gebze’deki üretim tesislerinde daha başlangıçtan itibaren tüm dünyada kabul görmüş kalite standartlarında PERC, bifacial, çift-cam gibi yeni nesil panellerin üretimini yapabilmemiz bize yurtiçinde olduğu gibi, yurtdışı pazarlarda da büyük avantajlar sağlıyor. İlk üretim panellerimizin alıcıları Türkiye’den, ancak hedefimiz ilk yılın sonunda Avrupa ve ABD’ye ihracat yapmak. Türkiye’de ürettiğimiz panelleri dünyanın birçok ülkesine satarak, ülkemize yeni bir ihracat kapısı açmış olacağız. Hedef pazarlarımız Avrupa ve Amerika ile de sınırlı değil. Afrika ve Arap ülkelerindeki pek çok müşteri ile de görüşüyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz panelleri dünyanın birçok ülkesine satarak, ülkemize yeni bir ihracat kapısı açmış olacağız. Her pazarın kendine göre dinamikleri var. Hepsi için ayrı ürün gamımız mevcut. Üretici olmanın ve güçlü ortaklığımızın avantajlarından ihracatçı olarak yararlanacağız.” dedi.

Demirdağ, bu gelişmeler doğrultusunda 400 MW olan yıllık üretim kapasitesini ilk etapta 800 MW, ardından da 1.200 MW seviyesine çıkaracaklarını belirtirken, “Böylece Türkiye ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi olarak ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler