1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Energy kadın işgücüne güveniyor

Smart Energy kadın işgücüne güveniyor

Enerji Günlüğü - Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, kadın istihdamına çok önem verdiklerini belirterek geçtiğimiz yıl güneş...

Smart Energy kadın işgücüne güveniyor

Enerji Günlüğü - Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, kadın istihdamına çok önem verdiklerini belirterek geçtiğimiz yıl güneş paneli üretimine başladıkları fabrikada çalışanların yüzde 35’e yakınını kadınların oluşturduğunu söyledi.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER’in düzenlediği teknik gezi çerçevesinde geçen yıl güneş paneli üretimine başladıkları Gebze’deki fabrikada bir grup gazeteciyle bir araya gelen Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada çalışanların yaklaşık yüzde 35’inin kadın çalışanlardan oluştuğunu kaydetti.

2017 yılı ortasında Çinli ortağı SUMEC ile birlikte devreye aldıkları Türkiye’nin en büyük güneş paneli fabrikasında yaptıkları üretimin milim kaymaları bile kaldıramayacak kadar hassas bir iş olduğuna dikkat çeken Demirdağ, kadınların daha titiz, disiplinli ve konsantre çalıştıklarını ve bu nedenle istihdamda özellikle kadınları tercih ettiklerini kaydetti. 

Demirdağ bir çok işverenin çeşitli nedenlerden kadın çalışan istihdam etme konusunda tereddütlü davrandığını da belirterek, oysa kadın çalışanların çalıştıkları işyerlerine çok daha fazla katkıları olduğunu sözlerine ekledi.

FABRİKADA 86 KADIN ÇALIŞIYOR

Smart Energy’nin Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova’da 23.500 metrekarelik alanda kurulu fotovoltaik panel üretim tesislerinde mevcut durumda beyaz ve mavi yakalı olmak üzere 250 çalışan bulunuyor. Çalışanların 86’sı ise kadın. Kadın çalışanların 9’u beyaz yakalı, kalanı ise mavi yakalı. Kapasite artışı planlanan tesiste personel alımı ise devam ediyor.

Smart Energy Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan’daki güneş yatırımları yanında 300’ün üzerinde projeye teknik danışmanlık ve EPC hizmeti de veriyor. Smart Energy’nin fabrikası, bugün itibariyle 400 MW’lık kapasite ile üretimde. Çok yakın gelecekte 1.200 MW’lık tam kapasiteyle çalışması planlanıyor. Şirketin hedefinde güneş hücrelerini Türkiye’de üretmek ve ‘Türk Malı’ güneş panellerini tüm dünyaya ihraç etmek var.

Sabiha KÖTEK - Gebze

 
Önceki ve Sonraki Haberler