1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Smart Energy karbonsuz elektrik üretimini tescilledi

Smart Energy karbonsuz elektrik üretimini tescilledi

Smart Energy, elektrik üretimine bağlı karbon salımını sıfırladığını tescil ettirdi.

Smart Energy karbonsuz elektrik üretimini tescilledi

Enerji Günlüğü - Smart Energy, elektrik üretimine bağlı karbon salımını sıfırladığını tescil ettirdi.

Smart Energy’nin gerçekleştirdiği karbonsuz elektrik üretimi; Washington merkezli doğrulanmış karbon standardı yöneticisi, bağımsız Verra Vakfı tarafından tescil edildi. 

Çevre Haftası dolayısıyla bir açıklama yayınlayan şirket, karbon salımını azaltmaya dönük çalışmalarında elde ettiği sonuçların, Verra tarafından onaylandığını bildirdi. 

Smart Energy, mevcut santrallerindeki karbonsuz elektrik üretimi ile sadece son 2 yılda 37 bin ton karbonun doğaya salınmasını engelledi. Smart Energy bu doğrultuda, edindiği karbon sertifikaları ile faaliyetlerindeki karbondioksit emisyonunun sıfırlanmasını sağlayacak.

“GES SEKTÖRÜ ÖNCÜLÜK EDECEK”

Enerjide yeşil dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirten Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, şu açıklamayı yaptı, “Dünyada pek çok şirket ve kurum, karbon nötr olma hedeflerini açıklıyor. Yenilenebilir enerji şirketleri de bu hedeflerin gerçeğe dönüşmesi için bilimsel gelişmeleri takip edip yeni teknolojiler geliştirmek gibi bir sorumluluk taşıyor. Biz güneş enerjisi sektörünün, endüstrilerin karbon nötr olma hedeflerini daha uygun maliyetlerle gerçekleştirmeleri için bayrak taşıyıcısı olacağına inanıyoruz”.

“YILDA 20MW KARBONSUZ ELEKTRİK”

Demirdağ, Smart Energy’nin tescilli karbonsuz elektrik üretimiyle ilgili olarak şöyle konuştu, “Smart Energy olarak gelecekte sanayinin çarklarının yeşil enerjiyle dönmesi için yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Son iki yılda 37 bin ton karbonun salımını engelledik. Bu doğaya 216 bin ağacın sağladığı katkıya eş değer bir miktarı ifade ediyor. Yıllık 20MW karbonsuz elektrik üretimimizle tesislerimizi 10 yıllığına sertifikalandırdık. Bunu da sürdürülebilir kalkınma ve iklim eylem hedefleri doğrultusunda standartları geliştirip yöneten, alanında uluslararası bir lider olan Verra ile tescilledik. Smart Energy bu sayede karbon piyasasına da girmiş oldu. Karbon kredisi ticaretinin yapıldığı küresel karbon piyasası, 2020 yılında yüzde 20 oranındaki artışla yaklaşık 230 milyar euroya ulaştı. Çevre ve sürdürülebilirlik konuları, Smart Energy’nin işinin ayrılmaz bir parçası. Düşük karbon ekonomisine geçişte, güneş enerjisinin yeri çok önemli. Bir yandan kendi faaliyetlerimizle karbonsuz elektrik üretimi sağlarken, şimdi emisyon azaltım sertifikalarımızla, kendi üretimimizden kaynaklanan karbon emisyonlarımızı sıfırlayacağız”. 

Önceki ve Sonraki Haberler