1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Güneş sürdürülebilirlik temelli strateji belgesi açıkladı

Smart Güneş sürdürülebilirlik temelli strateji belgesi açıkladı

Smart Güneş Teknolojileri AŞ, 2022 yılına ait Sürdürülebilirlik Raporu'nu ve 2040 yılına kadarki döneme dair yol haritasını içeren Strateji Belgesi'ni açıkladı. 

Smart Güneş sürdürülebilirlik temelli strateji belgesi açıkladı

Enerji Günlüğü - Smart Güneş Teknolojileri, ilk Sürdürülebilirlik Raporu ile 2023-2027 dönemini kapsayan Strateji Belgesi’ni tanıttı.

Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, 2014 yılında faaliyete geçen Smart Güneş Teknolojileri’nin 2017 yılında Gebze'de ilk güneş paneli üretim tesisini faaliyete geçirdiğini hatırlatarak “O zamandan bu yana sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da önde gelen güneş teknolojisi firmalarından biri haline geldik” dedi. 

2022 yılında halka açılan Smart Güneş’in aynı yıl BIST 50 şirketleri arasında da yer aldığını belirten Halil Demirdağ, şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımına dair şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Sürdürülebilirlik, yönetim yaklaşımımızın merkezinde yer alıyor. İnsanı, toplumu ve çevreyi odağımıza alarak, dünya çapında enerjinin daha temiz bir şekilde üretilebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ışığında, toplumsal cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme gibi konulara özel önem veriyoruz.” 

Sürdürülebilirlik kavramının, enerji bağımsızlığı ve iklim adaleti için taşıdığı önemin bilincinde olduklarını vurgulayan Halil Demirdağ, Çevresel Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) çalışmalarına 2022 yılında başladıklarını hatırlatarak “2022 dönemine ilişkin sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve bu faaliyetlere ilişkin performans detaylarını içeren Küresel Raporlama Girişimi (GRI) uyumlu ilk sürdürülebilirlik raporunu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde paylaştık” dedi. 

Şirket’in sürdürülebilir büyüme stratejisine zemin teşkil eden faktörlere değinen Halil Demirdağ, şöyle dedi: 

“Covid 19 pandemisi tedarik zinciri ve dijitalleşme konularına odaklanmamıza yol açtı. Rusya-Ukrayna savaşı ve buna karşılık Avrupa Birliği’nin enerji arz güvenliğini sağlamak için açıkladığı Yeşil Mutabakat ile ABD senatosu tarafından enflasyonla mücadele kapsamında ülkenin yenilenebilir enerji üretim potansiyelini arttırmasını amaçlayan Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) gibi gelişmeler sürdürülebilir büyüme ve yatırım stratejilerimizi oluştururken göz önüne aldığımız önemli gelişmeler arasında yer alıyor.” 

Smart Güneş Teknolojileri, sürdürülebilirlik hedefleri ve stratejik planları kapsamında yeşil hidrojen konusunda da çalışmalar yürütüyor. Şirket Solargize markası altında yeşil enerjili elektrikli araç şarj istasyonları kurulum çalışmalarına devam ediyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler