1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Güneş’in Maraş GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Smart Güneş’in Maraş GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Smart Güneş’in Kahramanmaraş’ta kurmayı planladığı GES projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildi.

Smart Güneş’in Maraş GES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Smart Güneş, Kahramanmaraş’ta kurmayı planladığı GES projesi için Kahramanmaraş Valiliği’ne başvurmuştu. Valilik, proje için ÇED raporu hazırlanmasına gerek olmadığını bildirdi.

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Gebze GOSB Tembelova Alanı’nda bulunan fabrikasının elektrik enerjisi ihtiyacını mahsuplaştırmak amacıyla, Smart Holding AŞ'ye ait Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine 4662,9 kWp gücünde güneş enerji santrali (GES) kurabilmek adına Kahramanmaraş Valiliği'ne başvurmuştu.

Kahramanmaraş Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Smart Güneş’e Çevresel Etki Değerlendirme Belgesi (ÇED Belgesi) verildi.

Kahramanmaraş Valiliği, inceleme ve değerlendirme yapılan ve çevresel etkilere karşı alınması öngörülen önlemlerin yeterli görüldüğü GES projesine ilişkin ÇED Raporu hazırlanmasına gerek olmadığını duyurdu. Dolayısıyla söz konusu proje için ÇED Yönetmeliğinin 17. Maddesi’ne göre ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler