1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. SMS, Siirt’te hidroelektrik santral kuracak

SMS, Siirt’te hidroelektrik santral kuracak

SMS Yatırım, 48 milyon TL yatırımla Siirt’in Pervari ilçesinde hidroelektrik santral kurup işletecek.

SMS, Siirt’te hidroelektrik santral kuracak

Enerji Günlüğü - Siirt’in Pervari ilçesi sınırları içindeki Temizçeşme Dere üzerinde yaklaşık 7 MW kapasiteli Kırgeçit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak.

SMS Yatırım Elektrik Üretim AŞ tarafından Dicle Havzası’nda, Siirt İli, Pervari İlçesi, Köprüçay Köyü sınırlarında bulunan Temizçeşme Dere üzerinde Kırgeçit Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor. Projenin değerinin 48 milyon TL’yi aşması öngörülüyor. 

Proje kapsamında kurulması planlanan Kırgeçit Regülatörü ve HES projesi toplam kurulu gücü 7,100 MWm - 6,852 MWe olacak. Proje kapsamında Kırgeçit Regülatörü, İletim Kanalı, Yükleme Havuzu, Cebri Boru ve Santral Binası kurulacak. Temizçeşme Deresi’nin 998,50 m. talveg kotunda bulunan regülatör yapısından alınan sular 873 metre kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretimi yapılacak.

Santralde yılda toplam 28,119 GWh elekrik üretilecek. Kırgeçit Regülatörü ve HES’de üretilecek enerji yaklaşık Çetin HES Şalt Sahası arasına yaklaşık 12 km. uzunluğunda nakil hattı ile bağlanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler