1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Snam gaz şebekesini geliştirecek

Snam gaz şebekesini geliştirecek

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Snam, doğalgaz dağıtım şebekesini geliştirmek için önümüzdeki dört yıl içinde 5 milyar Euro harcayacak.İtalyan...

Snam gaz şebekesini geliştirecek

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Snam, doğalgaz dağıtım şebekesini geliştirmek için önümüzdeki dört yıl içinde 5 milyar Euro harcayacak.

İtalyan enerji şirketi Snam, doğalgaz dağıtım şebekesini geliştirerek Avrupa enerji güvenliğinde daha aktif rol oynayacak. Şirket önümüzdeki dört yıl içinde 5.4 milyar Euro yatırım harcaması gerçekleştirecek.

İtalya'nın doğalgaz tüketimi son yıllarda ekonomik resesyon kaynaklı sanayide talebin azalması nedeniyle düştü. Avrupa'nın doğalgaz arz güvenliğini daha da arttırma planlarında belirleyici bir rol oynamak isteyen Snam, geçen Perşembe günü yaptığı açıklamada 2018 yılı doğalgaz talebinin 2014 yılı ile aynı düzeyde olacağını öngördü.

Şirket yeni yatırım planlarını daha çok doğalgaz dağıtım kapasitesini genişletmeye odaklamış durumda. Şirket, özellikle Cezayir ve Libya doğalgazını İngiltere'ye aktarma kapasitesini arttırmak istiyor.

Snam'ın hissedarları arasında İtalyan devlet kredi kuruluşu CDP ve Çin devlet şebeke şirketi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler