1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR ArGe inovasyon standardı alan ilk şirket oldu

SOCAR ArGe inovasyon standardı alan ilk şirket oldu

SOCAR Turkey ArGe AŞ, ISO 56002 belgesi alan dünyadaki ilk şirket oldu.

SOCAR ArGe inovasyon standardı alan ilk şirket oldu

Enerji Günlüğü - SOCAR Turkey ArGe AŞ, ISO 56002 İnovasyon Standardı belgesi alan dünyadaki ilk şirket oldu. 

SOCAR Turkey Araştırma Geliştirme ve İnovasyon AŞ, ISO 56002 İnovasyon Standardı Belgesi alan dünyadaki ilk şirket oldu. SOCAR Turkey ArGe AŞ, inovasyon standardının oluşturulması sürecinde de görev alarak standardın geliştirilmesine katkıda bulunmuştu. 

Standardın yayınlanmasıyla beraber SOCAR Turkey ArGe ve İnovasyon AŞ, bu belgeyi alan dünyadaki ilk şirket oldu. SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İş Mükemmelliği Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, ilk örnek olmaktan mutlu olduklarını belirtti ve şunları söyledi, “Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda 2022 yılında, sürdürülebilir hammaddeler ve bu hammaddelerle üretilen ürünlerin tedarik zinciri boyunca şeffaf bir şekilde izlenebilirliğini ortaya koyan, paydaşlarımıza ürünlerin sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşıladığını garanti eden bir sertifika olan ISCC (International Sustainability Carbon Certification) sertifikasını ilk kez aldık. Şirket varlıklarının maliyetlerini, risklerini, fırsat ve performanslarını doğru yaklaşım, planlama ve uygulamalar ile analiz edip onlardan maksimum fayda sağlamayı amaçlayan ISO 55001 Varlık Yönetim Sistemi’ni, Petkim ve STAR Rafineri kapsamında belgelendirdik. Bu derece büyük bir kapsamda Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş olduk”. 

KALİTE YÖNETİMİ 26 SERTİFİKAYLA BELGELENDİ

İş süreçlerindeki değişikliklerin yönetimi ve sürekli iyileştirme çalışmaları yaptıklarını anlatan İbrahim Kadıoğlu, “Kalite yönetim sistemlerimizin kapsam genişliği ve çeşitliliği ile ilgili sayılara değinirsem, mevcutta Petkim’de 8 adet, STAR Rafineri’de 7 adet ve SOCAR Depolama’da 4 adet farklı ISO Yönetim Sistemi Standardı uygulanıyor. Şirketlerimizde sürdürülen yönetim sistemi sertifikalarımızın sayısı, liman faaliyetlerimizin sistem sertifikaları ile birlikte 26’ya ulaştı” diye konuştu.

İbrahim Kadıoğlu, 2023’te Rafineri ve Petrokimya İş Birimindeki şirketlerde 98 farklı tetkik noktada, farklı uzmanlıklara sahip 20 baş tetkikçi, 65 iç tetkikçiden oluşan 20 tetkik ekibi ile iç tetkikleri entegre olarak planladıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler