1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR, Bulgaristan'a gaz gönderiminde alternatif rotalar arayacak

SOCAR, Bulgaristan'a gaz gönderiminde alternatif rotalar arayacak

Enerji Günlüğü – SOCAR, Azeri gazının Bulgaristan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine taşınması için ek rota seçenekleri üzerinde çalışmalar yürütecek.SOCAR...

SOCAR, Bulgaristan'a gaz gönderiminde alternatif rotalar arayacak

Enerji Günlüğü – SOCAR, Azeri gazının Bulgaristan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine taşınması için ek rota seçenekleri üzerinde çalışmalar yürütecek.

SOCAR ve Bulgartransgaz, Azeri gazının böleye ulaştırılması için ek rota seçenekleri üzerinde çalışmak üzere bir ön anlaşma imzaladılar. Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasından Bulgaristan'a 2020 yılından itibaren yılda 1 milyar metreküp gaz gönderilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. 

Bulgaristan Enerji Bakanlığı, Azerbaycan devlet petrol ve gaz şirketi SOCAR'ın Bulgaristan'a ve oradan da Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğal gaz gönderimi üzerinde çalıştığını duyurdu. Bakanlık, SOCAR ile Bulgar devlet gaz şirketi Bulgartransgaz arasında mutabakat zaptı imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada,  "SOCAR, Azeri gazının Bulgaristan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine taşınması açısından Bulgartransgaz'ın doğal gaz ağınrın teknik ve ticari kabiliyetleri üzerinde çalışmaya hazır olduğunu ifade etti" dedi. 

Bulgaristan, doğal gazının yüzde 95'ini Rus Gazprom şirketinden alıyor. Bulgaristan'ın Karadeniz'deki Varna Limanı onu gaz transferi için cazip bir ülke konumuna getirirken, Bulgaristan burada bir gaz hub'ı kurmayı hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler