1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Socar, Bursa ve Kayseri’de gaz dağıtım yatırımlarını arttıracak

Socar, Bursa ve Kayseri’de gaz dağıtım yatırımlarını arttıracak

SOCAR Türkiye, Bursa ve Kayseri'de dört yılda toplamda yaklaşık 170 milyon dolar doğal gaz yatırımı yaparken bugüne kadar yaklaşık 1,9 milyon aboneye ulaştı.

Socar, Bursa ve Kayseri’de gaz dağıtım yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü -  SOCAR Enerji Ticaret, Bursagaz ve Kayserigaz şirketleri ile doğal gaz dağıtımı, toptan satışı ve ticareti yapan Socar Türkiye, 2019 yılından 2023 yılı sonuna kadar Kayserigaz ve Bursagaz’a toplamda yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptı.

SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov, doğal gaz dağıtımı hizmeti sundukları Bursa ve Kayseri’de nüfusun yaklaşık %94’ünün doğal gaz hizmetine ulaşma imkanı bulduğunu belirtti. İbrahimov, “Grup şirketlerimiz Bursagaz ve Kayserigaz’la yaklaşık 1,9 milyon abonemize hizmet veriyoruz. Yaklaşık 1,2 milyon abonesi bulunan Bursagaz, abone sayısı ile ülkemizin 4’üncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi. Bursa’nın 11 ilçesinde, 2023 yılı sonunda 7.561 kilometreye ulaşan şebekemizle abonelerimize sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlıyoruz. Kayseri’de ise 6.675 kilometre uzunluğundaki şebekemiz ile yaklaşık 700 bin aboneye ulaşıyoruz. Faaliyete başladığımız 2019 yılından 2023 yılı sonuna kadar Kayserigaz ve Bursagaz’a toplamda yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptık” dedi. 

BURSA VE KAYSERİ’DE YATIRIM PLANLARI

Şehirlerin hızlı gelişimi ile birlikte belediye ve ilgili kamu kurumlarıyla iş birliğini artırarak, ek bölgesel yatırımlar planlayıp hayata geçirdiklerini kaydeden İbrahimov, “Bursagaz ve Kayserigaz ile birlikte 2024 yıl sonu itibarıyla 14 bin 770 kilometreyi bulacağını öngörüyoruz. Bursa’da 2024 yılı için planladığımız bölgesel yatırımlarımızı yılın başında yaptığımız güncellemelerle kilometre bazında %80 artırdık. Kayseri’de de 2024 yılı yatırım planlarımızın üstüne ek yatırımlarla 77 km uzunluğunda ek doğal gaz hattı ile daha fazla mahallenin güvenli enerjiye yani doğal gaza kavuşmasını hedefliyoruz” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler