1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR, DESFA`nın yatırım projelerini yakından izliyor

SOCAR, DESFA`nın yatırım projelerini yakından izliyor

Enerji Günlüğü – Azeri devlet şirketi SOCAR, kısa bir süre sonra kontrolünü üstleneceği Yunan enerji şirketi DEFSA’nın yatırım programı uygulamalarını...

SOCAR, DESFA`nın yatırım projelerini yakından izliyor

Enerji Günlüğü – Azeri devlet şirketi SOCAR, kısa bir süre sonra kontrolünü üstleneceği Yunan enerji şirketi DEFSA’nın yatırım programı uygulamalarını yakından izliyor.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Azerbaycan enerji şirketi SOCAR, bir süre önce yüzde 66 hissesini satın almak için anlaşmaya vardığı ve kısa bir süre sonra da kontrolünü üstleneceği Yunan doğal gaz dağıtım ağı operatörü DESFA'nın yatırım programı uygulamalarını yakından takip ediyor.

ÜÇ PROJEYE ZİYARET

SOCAR üst düzey yetkilileri bu hafta Atina'ya gelerek, DESFA'nın Revythousa adasındaki depolama tesisi, Magalopoli doğal gaz boru hattı ve Bulgaristan sınırında bulunan çift akışlı Sidirokastro istasyonu kapasite artırım projeleri hakkında bilgi aldılar.

Öte yandan DEFSA dün bir açıklama yaparak Revythousa’da inşa edilen üçüncü depo ile LNG depolama kapasitesinin yüzde 73 artarak 130 binden 225 bin metreküpe çıkacağını ifade ettiler. Aynı zamanda şu anda 18 gün olan geçici depolama süresinin de artacağı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler