1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR, Gazprom`a doğal gaz tedarikini durdurdu

SOCAR, Gazprom`a doğal gaz tedarikini durdurdu

Enerji Günlüğü - SOCAR, Gazprom’a yönelik doğal gaz tedarikini 13 Ocak itibariyle durdurdu. Kesintinin ne kadar süreceği ise bildirilmedi.Gazprom Export,...

SOCAR, Gazprom`a doğal gaz tedarikini durdurdu

Enerji Günlüğü - SOCAR, Gazprom’a yönelik doğal gaz tedarikini 13 Ocak itibariyle durdurdu. Kesintinin ne kadar süreceği ise bildirilmedi.

Gazprom Export, 13 Ocak saat 10.00 itibariyle SOCAR'ın, Gazprom’a yönelik doğal gaz tedarikini durdurduğunu ve kesintinin ne kadar süreceği bildirilmediğini açıkladı.

Gazprom Export şirketinden yapılan açıklamada, Aralık ayının başından bu yana, günlük sözleşme hacmi 9,13 milyon metreküp düzeyindeyken, günlük sevkiyatın 3 milyon metreküp düzeyinde gerçekleştiği belirtilerek, tedarikteki kesintiye "teknik nedenlerin" gerekçe gösterildiğine ve ayrıntılı açıklamada bulunulmadığına yer verildi. Açıklamada, tedarik kesintisinin ne kadar süreceğinin debildirilmediği kaydedildi.

Gazprom ile SOCAR, Ekim 2009'da alım-satım sözleşmesi imzalamıştı. Sözleşme gereği Azeri doğalgazının tedariki 1 Ocak 2010’da başlamıştı. Şirketler, 2010 yılı eylül ayında ve 2012 yılı ocak ayında mevcut sözleşmeye ek sözleşmeler imzalamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler