1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR harcamalarını kısacak

SOCAR harcamalarını kısacak

Enerji Günlüğü -Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle harcamalarını kısma kararı aldı.Azerbaycan...

SOCAR harcamalarını kısacak

Enerji Günlüğü -Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle harcamalarını kısma kararı aldı.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) bir açıklama yaparak, petrol fiyatlarının 40 doların altında seyretmesi nedeniyle bazı sosyal projeler, sponsorluklar gibi faaliyetlerde kısıtlmaya gideceğini duyurdu.

Açıklamada, SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev'in talimatı esasında kurumun finansal gücünün korunması ve harcamaların en iyi hale getirilmesi için bazı tedbirlerin belirlendiği, kurumun teknik faaliyetine zarar verilmeden harcamaların ve çalışan sayının yeniden gözden geçirileceği, mali kaynakların az harcamalı fakat yüksek gelirli alanlara yönlendirileceği kaydedildi.

Ulaştırma, iletişim ve ofis harcamalarının da azaltılmasını öngören karara göre, petrol fiyatları uygun rakama ulaşıncaya kadar sergi, konferans, seminer, sempozyum gibi etkinliklerde de kısıtlama yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler