1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR Holandalı Furgo ile ortak girişim oluşturdu

SOCAR Holandalı Furgo ile ortak girişim oluşturdu

Enerji Günlüğü - SOCAR ve Hollanda'nın Fugro şirketi detaylı jeofizik, geoteknik ve hidrolojik etüt çalışmaları yapmak için yeni bir ortak girişim...

SOCAR Holandalı Furgo ile ortak girişim oluşturdu

Enerji Günlüğü - SOCAR ve Hollanda'nın Fugro şirketi detaylı jeofizik, geoteknik ve hidrolojik etüt çalışmaları yapmak için yeni bir ortak girişim (BM) oluşturulmasında anlaştılar.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve Hollandalı Fugro Survey Ltd. (Caspian) şirketi 1995 yılında imzalanan Azeri-Fugro ortaklığının oluşturulması Antlaşması'na dayanarak tesislerin ve yan birimlerin altyapısının projelendirilmesi için tesislerin inşa edileceği alanda detaylı jeofizik, geoteknik ve hidrolojik etüt çalışmalarının gerçekleştirilmesi için ortak girişim oluşturulması konusunda anlaştılar. Ortak girişimde SOCAR’ın payı %51, Fugro’nun payı ise %49 olacak.

SOCAR’ın resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, tesislerin ve yan birimlerin altyapısının projelendirilmesi için tesislerin inşa edileceği alanda detaylı jeofizik, geoteknik ve hidrolojik etüt çalışmalarının gerçekleştirilmesi gereksiniminin doğduğu belirtildi. Söz konusu etüt çalışmaları Fugro Survey Ltd. (Caspian) şirketi tarafından gerçekleştirilecek.

Halihazırda alanda yapılan jeofizik etüt çalışmaları tamamlandı, hidrolojik ve geoteknik etüt çalışmaları ise sürüyor. Yapılmakta olan etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından zemin etüdü raporu hazırlanacak ve bu belge alanda yapılacak yapım işlerinin projelendirilmesi aşamasında kullanılacak.

Fugro şirketinin yaptığı açıklamaya göre, ortak girişim, denizde ve karada sualtı araçları ve uzaktan kumanda edilen araçlar, dalgıç hizmetlerinin gösterilmesini sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler